Som led i miljøkonsekvensvurderingen af Østlig Ringvej har Sund & Bælt nedsat ekspertgrupper, der har udpeget initiativer, som kan forbedre bæredygtigheden ved ny infrastruktur.
I denne uge har miljøteamet bag miljøkonsekvensvurderingen af Østlig Ringvej haft fornøjelsen af at besøge byggepladsen for Nordhavnstunnel-projektet, hvor fokus var på deres erfaringer med miljø og bæredygtighed.
I sommeren 2023 satte vi som en del af miljøkonsekvensvurderingen af Østlig Ringvej tre lyttestationer ud nord, vest og syd for Saltholm for at undersøge, hvor aktive marsvin er i Øresund. For at styrke vores datagrundlag forlænger vi nu undersøgelsen af marsvinenes aktivitet til og med juli 2025.
I sidste uge var vi på besøg hos bestyrelsen for foreningen Amagerlystfiskeren for at fortælle om den igangværende miljøkonsekvensvurdering af Østlig Ringvej.
I forbindelse med den igangværende miljøkonsekvensvurdering af en mulig Østlig Ringvej fortsætter vores samarbejdspartner Per Aarsleff A/S arbejdet med at få kortlagt området med tre typer boringer, der undersøger de geotekniske og miljøtekniske forhold langs linjeføringen.
Tilbage i november 2023 satte vores samarbejdspartner WSP to målebøjer ud i Øresund samtidig med, at de monterede tre faste målestationer, der indsamler data om strøm, bølger, temperaturer osv.
Sammen med Tårnby Kommune afviklede vi i denne uge et inspirationsmøde om området ved Kastrup Gammel Havn, hvor vi havde inviteret borgere fra nærområdet og andre brugere til at komme med input.
Efter en veloverstået første dag på Dansk Havforskermøde er vores kolleger fra miljøafdelingen fortsat at finde ved Sund & Bælts stand i dag og i morgen på DTU – Technical University of Denmark.