Siden november måned 2023 har vi haft to målebøjer placeret i Øresund. Målebøjerne har været udstyret med teknologi, der har foretaget en præcis måling af blandt andet strømforhold, saltholdighed og turbiditet.
I Sund & Bælt er vidensdeling vigtigt både internt og eksternt. For at understøtte vidensdeling på tværs bliver Sund & Bælt Danmarks første, store bygherre, der deler sin viden om vandmiljøet med offentligheden på Danmarks Miljøportal.
I denne uge har miljøteamet bag miljøkonsekvensvurderingen af Østlig Ringvej haft fornøjelsen af at besøge byggepladsen for Nordhavnstunnel-projektet, hvor fokus var på deres erfaringer med miljø og bæredygtighed.
I sommeren 2023 satte vi som en del af miljøkonsekvensvurderingen af Østlig Ringvej tre lyttestationer ud nord, vest og syd for Saltholm for at undersøge, hvor aktive marsvin er i Øresund. For at styrke vores datagrundlag forlænger vi nu undersøgelsen af marsvinenes aktivitet til og med juli 2025.
I sidste uge var vi på besøg hos bestyrelsen for foreningen Amagerlystfiskeren for at fortælle om den igangværende miljøkonsekvensvurdering af Østlig Ringvej.
I denne uge begynder vores samarbejdspartnere, Per Aarsleff A/S og deres underrådgiver Sweco, at udføre boringer på vand, der skal gøre os klogere på de geotekniske og miljøtekniske forhold langs linjeføringen.
Tilbage i november 2023 satte vores samarbejdspartner WSP to målebøjer ud i Øresund samtidig med, at de monterede tre faste målestationer, der indsamler data om strøm, bølger, temperaturer osv.
Sammen med Tårnby Kommune afviklede vi i denne uge et inspirationsmøde om området ved Kastrup Gammel Havn, hvor vi havde inviteret borgere fra nærområdet og andre brugere til at komme med input.